Plata securizata

3D Secure – Plati online mai sigure!

Asadar, ce este 3D Secure?

3D Secure este un standard de securitate dezvoltat si oferit de Visa, sub denumirea Verified by Visa si MasterCard, sub denumirea MasterCard SecureCode, care asigura un mediu securizat de tranzactionare si verificare a datelor introduse de cumparatori intre cele 3 entitati principale implicate intr-o tranzactie online: banca emitenta a cardului cumparatorului, banca magazinului online/procesatorului si organizatiile de card Visa si Mastercard.

In acest moment, majoritatea cardurilor emise in Romania sunt preinrolate in 3D Secure, deoarece bancile deja functioneaza in acest sistem, cumparatorii trebuind acum sa isi activeze cardurile in 3D Secure, proces care se desfasoara online la cea mai mare parte a bancilor.

In ceea ce priveste magazinele online, daca procesatorul partener tranzactioneaza in 3D Secure, magazinele online vor beneficia automat de protectia oferita de acest serviciu iar dvs. veti regasi pe site-ul magazinului si in pagina de plata gazduita de procesator cele doua sigle de la inceputul articolului.

Activarea cardului in 3D Secure – Parola pentru plata online

Concret, activarea cardului in 3D Secure presupune stabilirea de catre detinatorul cardului a unei parole, diferite de PIN-ul cardului sau de parola de internet banking. Aceasta parola nu va fi solicitata decat atunci cand detinatorul face o plata online. La cea mai mare parte a bancilor, activarea cardului se face online.

Beneficiile activarii cardului in 3D Secure:

Protectie completa a cardului tau in caz de furt, pierdere sau copiere a datelor de card! Folosirea cardului in mediul offline (plata la diversi comercianti, folosirea la bancomat, pastrarea lui intr-un portofel care adeseori poate fi lasat la indemana altor persoane) este mai riscanta decat in mediul online, deoarece expune cardul in public, cu risc de pierdere, furt sau copiere a datelor necesare pentru tranzactii online. Daca PIN-ul reprezinta o protectie excelenta in cazul cardurilor furate, care nu pot fi astfel folosite nici la ATM, nici la comerciant, parola 3D Secure reprezinta protectia in mediul online. Aceasta parola nu o stii decat tu, proprietarul cardului, iar in lipsa ei, nimeni nu va putea sa se foloseasca de cardul tau pentru a cumpara pe Internet;

Recuperarea eventualelor pierderi! Daca cineva foloseste fraudulos datele tale de card pentru a cumpara online din magazine care nu folosesc standardul 3D Secure (caz in care nu apare fereastra care solicita parola), iti vei recupera integral banii aferenti tranzactiei pe care nu ai aprobat-o.

Datele de card necesare in momentul platii nu sunt introduse pe site-ul gardenpedia.ro, ci veti fi transferat temporar catre site-urile oficiale ale partenerilor bancari (pentru a efectua plata).

Va informam ca platile realizate online pe site-ul nostru sunt securizate prin sistemul MobilPay, LibraPay si va asiguram de confidentialitatea datelor dvs. In cazul in care intampinati dificultati legate de efectuarea platilor, le puteti semnaliza la adresa suport@mobilpay.ro sau telefonic la numarul 021-527.77.28 pentru platile realizate prin mobilpay sau suport-librapay@librabank.ro sau telefonic la numarul 021-209.56.66 prin librapay.

phone
Vrei sa te sunam noi?
close