Termeni si conditii

Acest site web (numit in continuare "site") este administrat de GARDENPEDIA SRL (numita in continuare “GARDENPEDIA SRL”), cu sediul social in Bulevardul Basarabia, nr. 256, etaj 2, sector 3, Bucuresti, avand codul de inregistrare fiscala RO30377941, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/7526/29.06.2012, telefon: 0742.471.685.

GARDENPEDIA SRL depune eforturi pentru mentinerea corectitudinii informatiilor expuse pe site. Cu toate acestea, avand in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, GARDENPEDIA SRL precizeaza ca imaginile produselor au caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, fara notificare prealabila din partea producatorilor. De esemenea, unele caracteristici sau pretul produselor prezentate pe SITE, pot fi modificate de catre SOCIETATE fara preaviz sau pot contine erori de operare.

De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, insa GARDENPEDIA SRL face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante.

Promotiile/ofertele prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Site-ul poate contine si link-uri catre alte site-uri. GARDENPEDIA SRL nu este responsabila de politica de confidentialitate practicata de acestea precum si de orice alta informatie mentionata pe aceste site-uri.

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

UTILIZATOR: reprezinta persoana care acceseaza site-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului site, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare.

CLIENT: reprezinta persoana care acceseaza site-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului site, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare, ce initiaza si finalizeaza o comanda.

UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii GARDENPEDIA SRL

COMANDA: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii site-ului de catre un CLIENT, ce intervine ca forma de comunicare intre GARDENPEDIA SRL si CLIENT.

CONTRACT: reprezinta o COMANDA confirmata de catre GARDENPEDIA SRL, prin care aceasta este de acord sa livreze CLIENTULUI produse si servicii, iar CLIENTUL este de acord efectueze plata acestora.

UTILIZATORII/CLIENTII acestui site sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare.

Termenii si conditiile urmatoare sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea site-ului supunindu-se de drept prevederilor generale ale legislatiei in vigoare.

Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului site, aceste modificari devenind obligatorii cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CLIENTII.

Prin accesarea site-ului UTILIZATORII consimt sa respecte termenii si conditiile prezentate in continuare precum si legislatia aplicabila.

DERULAREA OPERATIUNILOR DE VANZARE PE SITE. CONTRACTUL

Prin lansarea unei COMENZI pe site, CLIENTUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care SOCIETATEA isi deruleaza operatiunile pe site.

Daca GARDENPEDIA SRL confirma executarea unei COMENZI, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor COMENZII. Se considera comanda confirmata la momentul in care CLIENTUL primeste un e-mail de confirmare din partea GARDENPEDIA SRL.

GARDENPEDIA SRL nu considera in nici un moment o COMANDA neconfirmata ca avand valoarea unui CONTRACT.

Asadar, CONTRACTUL intra in vigoare la confirmarea COMENZII de catre GARDENPEDIA SRL.

Prezentele termene si conditii generale de vanzare vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre GARDENPEDIA SRL sau de catre un furnizor al acesteia.

OBIECTUL CONTRACTULUI

Obiectul CONTRACTULUI il constituie produsul/produsele si serviciile cu privire la care CLIENTUL si-a exprimat optiunea de cumparare, prin generarea unei COMENZI pe site confirmata de catre SOCIETATE. Produsul/produsele are/au caracteristicile mentionate de catre SOCIETATE pe site.

PRETUL CONTRACTULUI

Pretul produsului/produselor este acela mentionat pe site. Pretul poate fi modificat de catre GARDENPEDIA SRL, in orice moment, fara preaviz. Toate preturile contin TVA.

MODALITATEA DE LIVRARE

GARDENPEDIA SRL isi va indeplini obligatiile contractuale in termen de cel mult 30 zile de la data la care a comunicat CLIENTULUI mesajul de confirmare referitor la COMANDA. In cazul in care nu poate executa CONTRACTUL din cauza ca produsul nu este diponibil, GARDENPEDIA SRL va informa CLIENTUL despre aceasta situatie.

GARDENPEDIA SRL poate livra CLIENTULUI un produs similar avand acelasi pret, in situatia in care produsul solicitat initial nu este disponibil, numai dupa informarea si cu acordul CLIENTULUI.

MODALITATEA DE PLATA

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in COMANDA. GARDENPEDIA SRL va emite catre CLIENT o factura pentru produsele si serviciile ce urmeaza a fi livrate, obligatia CLIENTULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Nota: Gardenpedia.ro isi rezerva dreptul de a solicita avans de minim 50% din valoarea facturii in cazul in care aceasta are o valoare de peste 2500 lei. Clientul va primi pe e-mail factura proforma in baza careia va achita valoarea avansului de 50% prin Ordin de Plata. Factura proforma se va emite in momentul confirmarii comenzii. 

Plata in numerar: In cazul livrarii produsului printr-o firma de curierat, plata produsului se va face direct catre firma de curierat pe baza de chitanta.

Plata online folosind cardul: Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastra, in conditii de siguranta deplina. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD(inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2). Procesatorii cu care lucram sunt Mobilpay si LibraPay.

Gardenpedia pune la dispozitia dvs. produse de gradina cu plata integrala sau in rate. 

Pentru comenzile online, platile se pot face astfel:

* cu cardul dvs. Visa si Mastercard/Maestro

* cu cardul pentru achizitionarea produselor in 6 rate cu dobanda 0 %: BonusCard de la Garanti Bank, Card Avantaj de la Credit Europe Bank, Cardul de la BRD FinanceBT Star de la Banca Transilvania ce include urmatoarele tipuri de carduri: Star Forte, MasterCard Forte, MasterCard Forte pentru Medici, Star Gold, Visa Gold, Visa Gold BT-Rotary, Star Platinum, Visa Platinum, Visa Business Gold Credit Card si Visa Business Silver Credit Card, Cardul de Credit de la Alpha Bank.

Nu este perceput nici un comision suplimentar pentru tranzactii.

Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie furnizat codul cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe fata cardului, fara spatii), data de expirare si ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura (in functie de card, pot lipsi). Aceste date nu vor fi vizualizate/memorate de catre noi, ci doar procesate de catre banca.

Indiferent de valuta existenta in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii CLIENTULUI.

* prin ordin de plata: Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de GARDENPEDIA SRL, in urma confirmarii telefonice a comenzii cu un consultant de vanzari.

* ramburs la livrare

Livrarea marfii se face dupa confirmarea platii.

In afara de cazul in care este agreat de GARDENPEDIA SRL si CLIENT diferit, GARDENPEDIA SRL se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate produselor si serviciilor comandate de catre CLIENTI in momentul predarii acestora catre curier, pe baza de contract, sau catre reprezentantul CLIENTULUI.

GARDENPEDIA SRL va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare la CLIENT.

GARDENPEDIA SRL va efectua livrarea produselor si serviciile doar pe teritoriul Romaniei.

Proprietatea asupra produselor si serviciilor vor fi transferate CLIENTULUI la momentul efectuarii platii.

POLITICA DE RETUR

Conform Ordonantei de urgenta nr. 34/2014, puteti solicita returnarea predusului achiztionat in termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului fara invocarea vreunui motiv. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs cu valoare mai mare, veti plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de transport pentru returnarea produsului sunt suportate de catre consumator.  Daca clientul doreste inlocuirea produsului pe care deja l-a achizitionat, transportul (tur-retur) este suportat de catre client.

Rambursarea valorii produselor returnate, inclusiv valoarea transportului se face in termen de maxim 14 zile calendaristice de la data receptionarii produselor, intr-un cont bancar mentionat de catre CLIENT.

In cazul coletelor care prezinta urme vizibile de deteriorare la livrare, va recomandam sa refuzati receptia lor.
Produsele care prezinta defecte in perioada de garantie vor fi prezentate intr-un centru de service al producatorului daca a fost emis pentru ele un Certificat de Garantie din partea producatorului.
In toate cazurile de mai sus, cu exceptia celui referitor la defectele in perioada de garantie, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului.

Nu se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

(a) Produsul a avut status "Disponibil la comanda" si a fost adus in urma unei comenzi ferme lansate de catre Beneficiar in baza unui avans, in termenii agreati de parti. Furnizorul il va informa pe Beneficiar daca oricare dintre produsele comandate constituie produs “la comanda”
(b) Produsul nu mai are ambalajul original complet in care a fost livrat;
(c) Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc; consumabilele au fost desigilate;
(d) Aparatele care au fost folosite, care prezinta urme de utilizare.

De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).
Daca returul a fost refuzat pentru unul dintre motivele enumerate mai sus sau daca clientul a expediat produsul fara a obtine in prealabil numar de retur sau a expediat produsul prin alt serviciu de curierat decat cel agreat, costul transportului inapoi catre cumparator se va face pe cheltuiala acestuia.

Model de formular de retragere

Prezentul formular se trimite inapoi completat doar daca doriti sa va retrageti din contract.

- Catre [aici se introduc numele, adresa postala si, daca este cazul, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale Societatii GARDENPEDIA]:

- Va informez/Va informam prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastra din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse /prestarea urmatoarelor servicii

- Comandate la data (*)/primite la data (*)

- Numele consumatorului (consumatorilor)

- Adresa consumatorului (consumatorilor)

- Semnatura consumatorului (consumatorilor) (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie)

- Data

Extras din Ordonanta de urgenta nr. 34/2014 > ANEXA

Informatii despre stocuri

Starile stocurilor disponibile pe site-ul gardenpedia.ro sunt:

In stoc – produsul se gaseste In stocul depozitului GARDENPEDIA SRL.

In stoc furnizor –  informatiile referitoare la disponibilitatea produsului in stocul furnizorului vor fi verificate de catre un consultant de vanzari si transmise ulterior clientului.

La comanda – disponibilitatea si termenul de livrare al produsului va vor putea fi comunicate de catre un consultant vanzari la numarul de telefon 0758.074.800 sau la adresa de email: contact@gardenpedia.ro. In cazul comandarii produsului se percepe un avans de 40% din valoarea acestuia.

Informatii despre livrari

Produsele comandate de pe site-ul gardenpedia.ro pot fi livrate in orice zona din tara, la adresa mentionata de catre CLIENT.

INFORMATII LEGALE

RASPUNDEREA SOCIETATII

GARDENPEDIA SRL nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o pierdere in situatia in care aceasta este cauzata de nerespectarea prezentelor termene si conditii/contractului si celorlalte instructiuni mentionate pe site.

GARDENPEDIA SRL nu raspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri accesibile de pe site.

GARDENPEDIA SRL nu este responsabila pentru daune de orice fel pe care CLIENTUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre GARDENPEDIA SRL a oricareia din obligatiile sale conform contractului si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

GARANTII

Aproape toate produsele comercializate pe site, beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa de e-mail contact@gardenpedia.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Reclamatiile privind deficiente ale produsului/produselor achizitionate pot fi facute accesand Formularul de Contact .

CLIENTUL, in calitate de cumparator, are obligatia sa ia la cunostinta si sa respecte prevederile cuprinse Certificatului de Garantie, in caz contrar existand posibilitatea de a pierde garantia.

FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Contractul este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre GARDENPEDIA SRL si CLIENT se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Bucuresti.

DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Toate materialele integrate in acest site sunt proprietatea intelectuala a GARDENPEDIA SRL. Aceste materiale nu pot fi copiate sau reproduse, exceptand perioada de care este nevoie sa fie vizualizate online. Totusi, paginile complete ale site-ului pot fi tiparite daca sunt destinate a fi folosite in scop strict personal.

phone
Vrei sa te sunam noi?
close