Cultivare sol

Cultivare sol

(120)


Nu vom fi niciodata destul de recunoscatori fata de pamantul care ne-a dat totul.” – Constantin Brancusi (1876 - 1957)
Cultivarea solului inseamna, prin definitie, lucrarea pamantului spre a da roade.
Cultivarea terenului este un pas important in gradinarit si in agricultura deoarece poate determina daca plantele vor inflori sau nu. Unele soluri au nevoie de cultivare minima inainte de plantare, in timp ce altele ar putea avea nevoie sa fie lucrate intens.
Una dintre cele mai comune operatiuni in cultivarea pamanatului o reprezinta sfaramarea solului, intrucat acesta are o tendinta naturala de a se compacta in timp, fapt care impiedica plantele sa acceseze substantele nutritive necesare dezvoltarii lor. Prasirea se poate face cu ajutorul motocultoarelor, motosapelor, sapelor, cultivatoarelor sau al greblelor. Totul depinde doar de marimea lotului care trebuie lucrat.
Adaugarea de ingrasaminte pentru a imbunatati starea de sanatate a solului reprezinta un alt pas important in cultivarea pamantului. Compostul este un exemplu clasic de fertilizator si este utilizat la scara larga. Alte ingrasaminte de sol pot include nisip, pentru plantele care se dezvolta in sol nisipos, sau  paie ori muschi pentru a ajuta la umiditatea pamantului.

 

1-24 din 120 articole

Pagina
pe pagina
 1. Cazma pliabila
  FISKARS

  Cazma pliabila

  300 RON
  assignment_turned_in
  local_shipping

1-24 din 120 articole

Pagina
pe pagina
phone
Vrei sa te sunam noi?
close

Branduri distribuite