Inotul a fost dintotdeauna unul dintre sporturile cele mai indemana pentru mentinerea unui tonus si a unei vitalitati optime. In plus, este o forma de relaxare si detensionare perfecta dupa o zi istovitoare. Insa pentru a beneficia de toate aceste oportunitati pe care ti le ofera apa, mai intai trebuie sa te asiguri ca poti inota intr-o piscina cu adevarat curata. Drept urmare, iti punem la dispozitie toti pasii pe care ar fi bine să ii urmezi pentru a te putea bucura in voie de momentele de relaxare.

Inainte de a porni la dezinfectarea piscinei trebuie sa te asiguri ca apa are PH-ul optim pentru pielea ta, dar si pentru ca echipamentele existente in interiorul piscinei sa nu fie afectate de depuneri. Exista la ora actuala o serie de substante reglatoare de PH sub forma de granule pe care le poti folosi pentru a atinge nivelul optim al acestuia, adica 7.0-7.4.

Gasesti substantele necesare pentru taratarea apei din piscina , atat kit-uri de testare a nivelului PH-ului, precum si granule necesare stabilizarii lui, in diferite cantitati.

Urmatorul pas pe care trebuie să il faci pentru a avea o piscina cu adevarat curata este dezinfectarea apei. Este un proces important care se realizeaza cu ajutorul unei substante pentru piscina pe baza de clor sub forma de granule sau tablete. Cei care sunt alergici la aceasta substanta pentru tratarea piscinei pot folosi fara probleme oxigenul granulat si activator. Acestea doua se folosesc intotdeauna numai impreuna, pentru a asigura nivelul ideal de curatare a apei, in lipsa clorului.

Urmatorul pas presupune folosirea solutiilor antialge pentru realizarea tratamentelor. Produsele antialge se folosesc periodic, in general bilunar si, in special dupa ploaie sau in zilele cu temperaturi deosebit de ridicate. Solutiile antialge se adauga direct in apa, insa trebuie sa retii ca acestea reduc necesarul de clor destinat dezinfectarii apei. Drept urmare, inainte de a folosi antialgicele trebuie sa completezi si solutia de dezinfectare a piscinei.

Limpezirea apei la piscinele cu filtru de nisip este un proces care necesită floculante. Este de retinut faptul ca, in general, acestea actioneaza eficient la nivelul optim al PH-ului. Astfel, particulele care reusesc sa treaca de filtrul piscinei vor cadea pe baza acestora, putand fi colectate cu usurinta cu ajutorul unui aspirator. Mai mult, daca vrei ca piscina ta să aiba o apa cu adevarat limpede, atunci ai nevoie de un stabilizator de metale si calcar, folosit la tratarea piscinelor cu apa dura. Acesta contine ioni de mangan, calciu, fier si magneziu si poate fi utilizat la deschiderea apei, inlaturand cu succes aceste metale si mentinand PH-ul si clorul din apa la nivele optime.

Intretinerea piscinelor este un proces care va mentine apa la calitatea pe care ti-o doresti. Astfel, un detergent de linie asigura mentinerea peretilor piscinei in parametrii de curatenie propice inotului. Pur si simplu folosesti acest detergent atunci cand speli piscina si scapi de grija depunerilor de calcar, atat de inestetice. Mai mult, poti utiliza astfel de detergenti si la spalarea cartuselor filtrelor, precum si in indepartarea depunerilor de calciu.

Piscina ta este acum curata si primitoare! Inot placut iti dorim!