Cu siguranta majoritatea celor aflati la inceput de drum intr-ale gradinaritului au avut aceasta dilema. Ce ar fi mai potrivit pentru ca pomii din spatiul vostru verde sa creasca, sa rodeasca si sa fie feriti de actiunea daunatorilor? Care sunt metodele potrivite pentru a-i proteja, cele solubile sau lichide pentru pulverizat? Ce fel de pompe de stropit alegem, in functie de dimensiunile gradinii si numarul pomilor fructiferi? Si, mai mult decat atat, de ce sa folosim un atomizor sau o pompa de stropit manuala? Iata mai jos cateva criterii pe care ar fi recomandat sa le aveti in vedere atunci cand intentionati sa ingrijiti copacii din gradina voastra de vis!

Inainte de toate trebuie sa stiti ca si atomizorul si aparat pentru stropit manual sunt destinate aceleiasi actiuni, aceea de a trata pomii cu diverse substante. O diferenta majora intre ele o face suprafata pentru care se doreste a fi folosita. Se recomanda ca pompa de stropit cu motor sa fie folosita pentru suprafete de peste 1500 mp. Sub aceasta valoare este indicat sa utilizati aparatul manual pentru storpit ce are in dotare curele. In cazul pompelor de stropit manuale este o diferenta privind pompantul, care poate sa fie din cupru sau plastic. Recomandarea noastra este sa le utilizati pe acelea care sunt din cupru, deoarece au o rezistenta mai indelungata.

Aparatele de stropit cu motor functioneaza actionate de motoare in 2T sau 4T, iar capacitatea lor poate ajunge si la 100L! Multe dintre ele sunt prevazute cu sisteme anti-vibratii in zona manerului, pentru a putea fi intrebuintate cat mai usor. Cele mai performante pot pulveriza atat cu solutie, cat si cu granule sau praf, impotriva daunatorilor sau insectelor de pe plantatii sau pepiniere.

De regula, majoritatea aparatelor de stropit au forme ergonomice, pentru a putea fi manevrate cu usurinta, fara sa oboseasca incheietura mainii.

Tijele prelungitoare au diferite marimi, pentru a facilita împrastierea substantelor pe sol, in diferite locuri greu accesibile sau, la inaltimi mari, in acest fel, putand fi evitat lucrul pe scara.

Astfel, lucrul in gradina sau pe suprafete mai mari poate deveni placut si usor. Aveti insa grija la modelele pe care le alegeti, in asa fel incat sa intruneasca toate cerintele si necesitatile dumneavoastra!

De asemenea urmariti blogul Gardenpedia in continuare, pentru cat mai multe sfaturi si informatii utile!