Sfaturi BIO pentru o vara verde! Sezonul cald se apropie cu pasi repezi, iar prin gradini sunt multe de facut! Cum sa ai cea mai frumoasa oaza verde, intretinuta cu gust si costuri cat mai mici, iar vecinii sa iti ceara sfaturi de amenajare? Iata cateva ponturi utile!

Buruienile pot fi foarte usor inlaturate cu ajutorul unei solutii netoxice, care poate fi preparata pe loc, acasa! La 4 litri de otet, adaugati 250 grame de sare grunjoasa si o lingura de solutie de spalat vasele, de preferat una BIO. Amestecati bine si stropiti buruienile cand afara se incalzeste!

Vreti ca plantele dumneavoastra sa fie sanatoase si corespunzator intretinute? Ei bine, pliculetele de ceai reprezinta o metoda bio si la indemana, pentru a imbunatati ingrasamintele necesare plantelor.

Tantarii inca sunt o problema? Nu chiar. Daca va plac citricele, puteti folosi cojile de la portocale și grapefruit pentru a tine la distanta micile insecte care provoaca disconfort. Pur si simplu asezati in ghivecele de la ferestre sau de pe terase coji de citrice, iar somnul nu va va mai fi deranjat de zecile de intepaturi!

Cu siguranta ca o gradina plina de zarzavaturi atrage implicit iepuri si veverite. Si, cu toate ca sunt vietati incredibil de frumoase si jucause, nu dorim sa ne bucure privirile dar să ne goleasca, in acelasi timp, gradina! Drept urmare, presarati fara frica zatul de cafea peste plante si legume, iar prietenii de joaca se vor tine departe de ele!

Aveti randuri cu rasaduri si nu doriti sa le incurcati? Nimic mai simplu...adunati pietrele cele mai plate din imprejurimi, vopsiti-le, notati pe ele ce fel de plante aveti in gradina (seminte de busuioc, seminte de levantica, seminte de rozmarin, seminte de cimbru, etc), lacuiti-le si asezati-le in gradina in dreptul fiecarui rasad! In felul acesta aveti si o gradina colorata in nuante pastelate si veti sti in orice moment ce fel de plante aromatice aveti si, mai ales, unde!

Stiati ca sarea de bucatarie reprezinta un bun ingrasamant pentru plantele din gradina? Ei bine, daca presarati direct pe sol cristale de sare veti avea surpriza ca plantele sa creasca mult mai bogate si infloritoare!

Si daca tot vorbim despre ingrasaminte naturale si economice ar trebui sa aflati ca nici cojile de ou nu se lasa mai prejos in acest proces de crestere a plantelor. Pisate bine, chiar macinate si presarate pe sol, acestea vor contribui din plin la fertilizarea solului si buna crestere a plantelor din gradini!

Pentru zilele in care stiti sigur ca timpul nu va permite sa va ocupati de gradina asa cum v-ati dori, puteti recurge la o metoda foarte simpla, cu ajutorul careia plantele vor fi udate, fara sa va rapeasca din timpul pretios. In imediata vecinatate a radacinilor ingropati pet-uri de doi litri, gaurite, sub forma de stropitoare. Lasati gatul sticlelor la vedere si, mai apoi, umpleti-le cu apa. Plantele isi vor trage singure exact cata apa au nevoie, scapand astfel, pentru cateva zile de grija lor!

Si daca va plac nucile de cocos, atunci decojiti-le cu grija, deoarece puteti folosi partea tare si lemnoasa pe post de ghiveci pentru plante. Alegeti niste nuci cu dimensiuni potrivite, scoateti miezul, iar în locul lui puteti pune pamant. Astfel, ghivecele miniaturale pot fi agatate pe terase, coaja nucii pastrand o umiditate optima a solului, iar efectul vizual este unul plăcut si relaxant!

Iata cat de simplu este sa intretii o gradina frumoasa si sanatoasa, folosind solutii BIO, la indemana! Nu va ramane acum decat sa va asezati confortabil si sa admirati rezultatul uimitor al aplicarii acestor idei ingenioase!