Firestone este un producator care a dezvoltat de-a lungul timpului atat produse destinate protejarii acoperisurilor cat si etanseizarii perfecte a iazurilor. In gama sa intalnim membrane EPDM, adezive, masticuri, grunduri, autoadezive Quick Seam, dar si elemente de prindere si diverse accesorii necesare la instalarea membranelor.

In ceea ce priveste sistemele de iazuri, amenajarile acvatice se pot realiza cu succes cu membrana de iaz EPDM care e trainica, rezistenta, fabricata din cauciuc extrem de flexibil. Aceasta a dat rezultate optime fiind aplicata pe lacuri decorative, rezervoare pentru zapada artificiala, rezervoare pentru incendii, bazine pentru ape reziduale, acoperiri pentru gropi de gunoi, hidroizolare terase, dar si canale si bazine pentru irigatii.

Acest tip de membrana EPDM Firestone da dovada de o rezistenta crescuta, chiar si la temperaturi scazute, de pana la minus 45 de grade Celsius, putand fi astfel aplicate in orice perioada a anului, pe orice tip de sol. Flexibilitatea cauciucului permite membranei EPDM o intindere de până la 300%. In acest fel poate fi modelata dupa forma suportului pe care se doreste a fi aplicata.

Pe langa rezistenta la conditiile meteorologice, membranele EPDM Firestone sunt deosebit de rezistente la strapungerea hidrostatica, fiind, din acest punct de vedere, superioare altor produse de acelasi fel. Mai mult, ele au dovedit calitati ireprosabile si in lupta cu razele ultraviolete si actiunea ozonului, avand o durata de viata de peste 30 de ani, fara a fi un factor extrem de periculos asupra mediului inconjurator, atat in timpul procesului de fabricatie, cat si in timpul utilizarii.

Un alt avantaj este faptul ca geomembranele Firestone sunt produse care necesita intretinere ocazionala, montare rapida si usoara si sunt, de asemenea, sigure pentru fauna si flora acvatice.

Adezivii si benzile folosite la imbinarile dintre fasiile membranelor beneficiaza si ele de acelasi grad de calitate putand fi utilizate fara probleme in asamblarea iazurilor.
Produsele Firestone necesare amenajarii iazurilor sunt disponibile pe Gardenpedia si le puteți consulta aici.